(za enega lakotnika)
1 srednje veliko jabolko
1 čž kuhanega masla (ghee)
2 čž domačega medu
1 manjšo skodelico mletih mandljev
po 1 ščep mletih klinčkov, cimeta, vanilije v prahu, ingverja v prahu
Pripravimo pa jo takole:
Jabolko olupimo, damo peške ven in narežemo na tanjše krhlje (2-3mm). Skledico, v kateri bomo pekli, namažemo z maslom.
V lončku segrejemo maslo in med, le toliko, da se oba utekočinita. Odstavimo.
Sestavine zlagamo v skledico za pečenje: en del jabolčnih krhljev posujemo z delom mletih mandljev, pokapamo z delom mešanice medu in masla.
Postopek ponovimo, po vrhu pa posujemo začimbe.
Pečico segrejemo na 180°C in pečemo približno pol ure.
Jemo še toplo, lahko kar iz skledice. Pazimo le, da se ne opečemo.
Pa dober tek!
Drobtinice:
*vegani maslo lahko zamenjate s kokosovim ali ga sploh ne dodate
*jabolka lahko tudi naribate na drobno ali na lističe
Ni komentarjev:
Objavite komentar